Prima Duminică a Postului Mare la Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 4 martie 2012 în Duminica I din Postul Mare numită și Duminica Ortodoxiei. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Chiriarhul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a peste o mie de credincioși.

Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, a fost adusă spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica Parohiei Letca Nouă și a fost așezată în catedrală, într-un loc special amenajat, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, adresat celor prezenți, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre semnificația duhovnicească pe care o are Duminica Ortodoxiei pentru toți creștinii, ea rememorând una dintre cele mai strălucitoare biruințe din primul mileniu, și anume, victoria definitivă asupra iconoclaștilor, care au tulburat viața Bisericii și a credincioșilor ei, timp de mai bine de o sută de ani (726-843).

Totodată, s-a dat citire și Pastoralei la Duminica Ortodoxiei, pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis-o clerului și credincioșilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente