Prima Duminică a Postului Mare la Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 4 martie 2012 în Duminica I din Postul Mare numită și Duminica Ortodoxiei. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Chiriarhul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a peste o mie de credincioși.

Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, a fost adusă spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica Parohiei Letca Nouă și a fost așezată în catedrală, într-un loc special amenajat, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, adresat celor prezenți, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre semnificația duhovnicească pe care o are Duminica Ortodoxiei pentru toți creștinii, ea rememorând una dintre cele mai strălucitoare biruințe din primul mileniu, și anume, victoria definitivă asupra iconoclaștilor, care au tulburat viața Bisericii și a credincioșilor ei, timp de mai bine de o sută de ani (726-843).

Totodată, s-a dat citire și Pastoralei la Duminica Ortodoxiei, pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis-o clerului și credincioșilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…