Prima conferinta preoteasca organizata in cadrul Protoieriei Maracineni

Astazi, 22 ianuarie 2008, Prea Sfintitul Parinte Episcop Epifanie al Buzaului si Vrancei, insotit de pr. Constantin Calin, consilier misionar social, si arhid. prof. Ciprian Preda, secretar eparhial, a participat la prima conferinta preoteasca organizata in cadrul Protoieriei Maracineni, judetul Buzau.

Infiintata la inceputul lunii ianuarie 2008, din initiativa Prea Sfintiei Sale, prin hotararea Permanentei Consiliului Eparhial Buzau, si validata in sedinta Adunarii Eparhiale din 19 ianuarie a.c., noua protoierie are in componenta un numar de 42 de parohii, iar la conducerea ei a fost numit, de catre Chiriarhul buzoian, pr. Danut Baba, ca protoiereu, ajutat fiind de pr. Marian Grosaru, ca ocupant al functiei de secretar.

In prezentarea pe care a facut-o astazi celor doi preoti, Prea Sfintitul Parinte Episcop Epifanie a scos in evidenta activitatea rodnica pe care acestia au depus-o ca slujitori ai Sfantului Altar, amintind ca noul protoiereu, pr. Danut Baba, a ridicat din temelie, in numai trei ani, Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din parohia Maracineni II, unde functioneaza si in acest moment. Sfantul lacas de cult se afla, acum, in stadiul infrumusetarii cu pictura, in tehnica „fresco“.

Totodata, el se preocupa de amenajarea sediului noii unitati administrative bisericesti, care va fi in curtea bisericii sus-amintite, cladirea fiind in curs de construire, finalizata in proportie de 60%.

Comentarii Facebook


Știri recente