Prima clinică socio-medicală din Capitală a Patriarhiei Române, inaugurată la parohia „Sfântul Spiridon” – Vechi

Prima clinică socio-medicală din București a Patriarhiei Române va fi inaugurată astăzi, 16 mai 2009, la ora 12:00, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la parohia „Sf. Spiridon” – Vechi.

Centrul socio-medical „Sfântul Spiridon – Vechi”, amplasat în Piața Națiunilor Unite din București, a fost realizat la inițiativa părintelui paroh Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu sprijinul unor sponsori generoși și al enoriașilor, costurile ridicându-se până în prezent la aproximativ cinci milioane de euro. „Ne-au ajutat foarte mult domnul Sorin Marin, de la Fundația «Anonimul», domnul Tudor Mircea și doamna Nadia Comăneci, dar și mulți alții, în decursul celor aproape 5 ani, cât a durat construcția”, ne-a declarat pr. Ioan Iordache, paroh al Bisericii „Sf. Spiridon” – Vechi.

Început în anul 2004, Centrul socio-medical „are patru corpuri de clădire funcțional distincte: corpul A este compus din două săli de meditație pentru copii și magazia, corpul B – 6 laboratoare și o farmacie, în corpul C am așezat recepția și cantina sub formă de trapeză, iar în corpul D se află Clinica Medicală «Nadia Comăneci», compusă din 10 cabinete medicale cu dublă funcționalite și specialitate pentru cei 20 de medici specialiști”, care vor oferi o gamă largă de servicii medicale și sociale, destinate, cu prioritate, persoanelor aflate în dificultate, ne-a mai spus pr. Ioan Iordache.

Clinica va oferi consultații medicale atât persoanelor asigurate, cât și celor fără asigurare medicală, în specialități precum pediatrie, medicină internă, cardiologie, ORL, ginecologie și oncologie. În același timp, centrul va asigura servicii de îngrijire medicală și socială la domiciliu pentru persoanele vârstnice și singure.

Începând din a doua parte a anului 2009, centrul va oferi, zilnic, mese gratuite pentru aproximativ 100 de copii ai străzii și din familii cu venituri reduse, „greu încercați de povara sărăciei, pe care îi vom primi de la Sectorul Social al Primăriei Capitalei, în urma parteneriatului pe care îl vom semna în perioada următoare”, ne mai spune părintele vicar. Pentru copiii supradotați, dar care au o situație materială redusă, vor fi organizate, de asemenea, cursuri de inițiere în utilizarea calculatorului, cursuri de limbi străine, matematică și fizică etc., de către profesori de gimnaziu, liceu, dar și de universitate.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente