Prima cantină socială din Pitești

În incinta Complexului de servicii comunitare ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Pitești funcționează prima cantină socială din municipiu. 30 de persoane cu posibilități financiare reduse vor beneficia de hrană caldă zilnică. Cantina se află în Paraclisul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, sfințit la începutul săptămânii de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic, informează Ziarul Lumina.

Activitatea cantinei a început anul trecut, dar preotul Decebal Floroaica, directorul Centrului de tip familial Găvana, nu dispunea de o locație și astfel hrana era distribuită la domiciliu, la adăposturile de noapte sau la cei din canale. Însă, prin grija Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și a retailerului Bricostore, a fost amenajat un paraclis, spațiu care are acum și funcția de cantină. Paraclisul se află la demisolul Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ și ‘Sfântul Vasile cel Mare’, lăcaș de cult se se află în construcție și care are și rolul, pe lângă cel liturgic, de subvenționare a viitoarelor activități sociale ale cantinei sociale, precum și dezvoltarea acestei activități pentru cel puțin 200 de persoane.

Acest spațiu, cu dubla funcționalitate, liturgică și social-filantropică, a fost sfințit la începutul săptămânii de Înalt Preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, eveniment la care au participat clerici și mireni din parohiile municipiului Pitești, precizează Biroul de presă al eparhiei.

După cuvântul chiriarhului, de binecuvântare și de felicitare a ostenitorilor, preotul Decebal Floroaica a evidențiat necesitatea construirii unei noi biserici pentru persoanele defavorizate ce urmează a fi asistate social. ‘Sfințirea unei noi biserici în orașul Pitești, cu atât mai mult în curtea unui centru de plasament, reprezintă o dovadă a credinței vii și jertfelnice a unei comunități de creștini ortodocși. Această biserică nouă este ‘căminul duhovnicesc’ al acestor copii aflați în dificultate, dar care nu sunt singuri, căci Îl au pe Dumnezeu. Sfințirea unei biserici este un eveniment mare, sfânt și binecuvântat. Zidirea unei biserici și sfințirea ei înseamnă în istoria comunității noastre un moment deosebit, prin care se aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat și, în același timp, se cere harul Lui sfințitor ca această lucrare, ofrandă a credincioșilor, să fie sfințită așa cum sfințim în biserică ofrandele sau darurile pe care le aducem la Sfântul Altar’.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a suportat lucrările de excavație, de terasare și a coordonat activitatea de construcție până la această etapă, iar Consiliul Judetean Argeș va finanța partea socială a lăcașului de cult, asigurând zilnic hrana pentru cei aflați în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente