Prima biserică închinată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în Arhiepiscopia Râmnicului

În după-amiaza acestei zile de 23 septembrie 2012, de la orele 17:00, în Cartierul Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în cadrul unei frumoase ceremonii religioase, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, și alături de numeroși credincioși râmniceni, au pus piatra de temelie pentru biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, prima biserică din Arhiepiscopia Râmnicului închinată Mitropolitului Martir, fost Episcop de Râmnic între anii 1705 – 1708, a precizat Arhidiaconul Ioan Liviu Găman.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim și Preasfințitul Emilian Lovișteanul au rostit câte un cuvânt de învățătură în care au arătat necesitatea construirii acestei biserici în Râmnicu Vâlcea, și l-au rugat pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, să mijlocească la Bunul Dumnezeu pentru ca sfântul lăcaș să fie adus cât mai curând la bun sfârșit și târnosit. De asemenea, părintele paroh Vasile Simion, le-a mulțumit Părinților Ierarhi pentru sprijinul și binecuvântarea adusă credincioșilor acestei nou înființate parohii prin această vizită pastoral-misionară.

La slujba de punere a pietrei de temelie au mai fost prezenți Primarul Râmnicului, Ing. Emilian Frâncu, oficialități locale, preoți și numeroși credincioși.

Evenimentul se înscrie în seria celei de-a XIV-a ediții a manifestărilor religioase și culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Râmnicului.

Terenul pentru construcția noii biserici cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, din strada Remus Belu, aflat lângă Agenția de Protecție a Mediului, a fost pus la dispoziția Arhiepiscopiei Râmnicului de către Primăria Râmnicului prin bunăvoința Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin transmitere în folosință cu titlu gratuit pe durata existenței construcției.

Comentarii Facebook


Știri recente