Prima biserică iluminată cu energie din panouri fotovoltaice

Biserica Parohiei Meletie din Protoieria Giurgiu a fost dotată recent cu o instalație de producere a energiei electrice din panouri fotovoltaice, înscriindu-se astfel în eforturile societăților europene de salvare a naturii prin promovarea obținerii de energie neconvențională, informează episcopiagiurgiului.ro.

Pe lângă protejarea naturii înconjurătoare, instalațiile de acest tip mai prezintă și avantaje precum independența energetică și siguranța funcționării, indiferent de condițiile meteo. În comuna Băneasa, acest lucru este un pionierat care a fost urmărit cu atenție de mulți enoriași din parohie, unii chiar având deja curajul să urmeze exemplul părintelui paroh Mihail Balaban, iar alții probabil că-l vor urma. La realizarea acestei lucrări, tinerii din Parohia Meletie au fost alături de păstorul lor, ajutându-l la construirea sistemelor de susținere a panourilor și a montării lor la înălțime.

În continuare, părintele Mihail Balaban lucrează la ridicarea randamentului acestui sistem prin realizarea unui mecanism de orientare automată a panourilor către soare, productivitatea energetică putând crește cu circa 20-25%.

Comentarii Facebook


Știri recente