Prima Adunare Generala a Federatiei ‘Filantropia’ a Patriarhiei Romane

Lucrarile primei Adunari Generale a Federatiei ‘Filantropia’ a Patriarhiei Romane au debutat, astazi, in Capitala. Infiintata in data de 22 mai a.c., Federatia ‘Filantropia’ a fost constituita din mai multe asociatii si fundatii filantropice ale Bisericii Ortodoxe Romane. Adunarea Generala se desfasoara in paralel cu reuniunea grupului de lucru al consilierilor sociali din cuprinsul Patriarhiei Romane. In acest sens, parintele consilier patriarhal Dorel Motoc ne-a spus ca ‘in prima parte a zilei au fost dezbatute toate procedurile legate de dezvoltarea Federatiei si s-a cazut de acord asupra componentei Consiliului director, nominalizarea persoanelor care vor exercita functiile executive, iar acum se lucreaza la previziunile bugetare pentru primele luni, pana cand se va reusi depunerea unor proiecte pentru finantare. La aceste lucrari au participat delegatii asociatiilor si fundatiilor care au constituit aceasta Federatie, precum si invitati de la alte Centre eparhiale pentru a se familiariza cu ceea ce inseamna munca intr-o Federatie’.

Prin constituirea Federatiei ‘Filantropia’ se urmareste sprijinirea si dezvoltarea activitatii social-filantropica a tuturor sectoarelor eparhiale, dupa cum ne-a declarat parintele consilier Dorel Motoc: ‘Ne-am propus ca aceasta Federatie sa aiba drept scop dezvoltarea capacitatilor organizationale a cooperarii si a fortei de actiune a organizatiilor membre si a altor organizatii care functioneaza cu binecuvantarea Bisericii si a Sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Romane’. Lucrarile Adunarii Generale a Federatiei ‘Filantropia’ a Patriarhiei Romane se vor incheia vineri, 13 iunie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…