Prietenia, măsură a inimii omului

În perioada 5 – 15 decembrie 2012 se desfășoară PROIECTUL EDUCAȚIONAL DE PARTENERIAT „PRIETENIA, MĂSURĂ A INIMII OMULUI” inițiat de Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești (director Prof. Elena Odă) în parteneriat cu Parohia „Sfântul Pantelimon” (Preot paroh Ciprian-Constantin Vuțan) Parohia „Izvorul Tămăduirii” (Preot paroh Nicolae Grecu) Parohia „Sfântul Dumitru” (Preot paroh Marius Dumitrescu) și alte instituții din Pitești.

După cum aflăm dintr-un comunicat al Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Duminică 9 decembrie 2012, participanții acestui proiect au susținut un program artistic de colinde la Parohia „Sfântul Pantelimon” din Pitești. Aici, după oficierea Sfintei Liturghii, preoții Ciprian-Constantin Vuțan, Gabriel Grecu și Florin-Cătălin Vuțan, împreună cu credincioșii au fost gazdele grupului de colindătorii „Tradiții” al Școlii Gimnaziale Matei Basarab din Pitești, condus de doamna Prof. Înv. Primar Ileana Silveanu și Prof. Înv. Primar Ana Boșoagă, care au încântat pe toți cei prezenți cu colindele interpretate.

Cu această ocazie au primit daruri bănești din partea parohiei, care vor fi direcționate spre scopul anunțat.

Copiii abandonați sau orfani, mame tinere în situații limită, cei săraci sau fără casă, indiferent de vârstă, formează împreună cu noi familia de care au nevoie ca să ajungă sau să revină pe drumul lor. Rolul nostru este să le oferim sprijin, o casă și mai ales sentimentul de familie pentru că aceasta e cel mai important loc.” – ne-a spus doamna Prof. Înv. Primar Ileana Silveanu.

În cadrul acestui proiect participanții vor desfășura acțiuni ce vor pune în valoare prietenia și puterea de întrajutorare, comunicarea și comuniunea cu persoanele aflate în impas și dificultate sau instituționalizate.

În urma activităților de creație ale elevilor și a manifestărilor artistice întreprinse, prilejuite și de sărbătorile creștinești de iarnă, se va evidenția sentimentul de solidaritate între oameni concretizat prin strângere de fonduri bănești pentru copiii din „Centrul de îngrijire” de la Valea Plopului – Prahova și pentru copiii cu deficiențe majore care au nevoie de ajutor din Pitești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…