Prezentări pentru studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Marți, 11 decembrie și miercuri, 12 decembrie 2012, studenților Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București le-au fost prezentate modele de bună practică pentru reintegrarea foștilor deținuți, după cum ne-a precizat Pr. Cons. Patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

Evenimentele s-au derulat în cadrul campaniei de informare ce se desfășoară în Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”, și au avut ca scop prezentarea activităților specifice derulate și promovarea economiei sociale. Un aspect semnificativ reținut din prezentare vizează cele două întreprinderi sociale ce vor fi înființate în proiect.

Studenții au fost informați cu privire la proiectul SOCIAL, Punctele de Informare și Sprijin și Rețelele de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara.

Au fost de asemenea prezentate concepte de economie socială și planurile de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect.

Studenții de la Teologie socială au apreciat modelul de intervenție cristalizat în proiect care are în centru ideea de rețea, de acțiune integrată, proactivă, susținută prin implicarea cat mai multor actori sociali, dar și prin activitatea întreprinderii sociale.

Întreprinderea socială, rețeaua de sprijin și punctul de informare împreună patternul relaționării dintre ele sunt elementele acestui model. Proiectul testează modelul cu ajutorul a două eparhii, două ONG-uri, două penitenciare și al partenerilor acestora, din Timișoara și Craiova.

Pentru studenții de la Teologie Pastorală a fost mai interesant să înțeleagă în ce manieră se poate lucra cu un fost deținut astfel încât să poată fi reintegrat și în familie și în comunitate. De asemenea, modalitatea de înființare a întreprinderilor sociale pe lângă parohii sau structuri bisericești a reprezentat un alt subiect de interes.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Dna Doina Iordache și Pr. Consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…