Prezentarea proiectului FORTE la Deva

Centrul de Resurse DYNAMIS al Arhiepiscopiei Alba Iuliei a susținut cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu al Alba Iuliei și a PS Gurie al Devei si Hunedoarei în data de 11 septembrie 2012, la Protopopiatul Ortodox Român din orașul Deva un seminar de informare privind activitatea Centrului. În cadrul acestui seminar a fost prezentat proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social și a fost discutată posibilitatea de formare continuă a preoților din Protopopiatul Devei, potrivit reintregirea.ro.

A fost propus modulul de formare – Metode și tehnici nonformale de educație și dezvoltare personală creștin-ortodoxă în sprijinul activităților cu tinerii și copiii din parohii pentru preoții din Protopopiat, care se constituie sub forma unui instrument practic de eficientizare a programelor pastorale care au în vedere munca cu copiii și tinerii.

Propunerea a avut real succes, deoarece preoții s-au arătat deosebit de interesați și au format trei grupe de câte 15 persoane înscrise la cursurile Centrului de Resurse Dynamis. Formările urmează a se derula după un calendar care va fi stabilit de comun acord săptămâna viitoare.

Această întâlnire a avut loc în cadrul proiectului FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social POSDRU 93/3.3/S/62277 al Federației Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (IFI) și Global Commercium Development. Prin acest proiect se oferă posibilitatea investirii în formarea, perfecționarea și instruirea unui număr mare de persoane, în diverse domenii de activitate.

Comentarii Facebook


Știri recente