Prezență arhierească la liceul ‘Carol I’ din Sibiu

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a participat astazi, 4 octombrie, la Sfânta Liturghie oficiată în capela Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu. Ierarhul a vorbit elevilor, i-a binecuvântat și le-a oferit cărți de rugăciune și iconițe, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.

Slujba religioasă a fost oficiată de pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, din sobor făcând parte coordonatorul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Vasile Dariciuc și pr. Mihai Sămârghițan de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din oraș. Au fost prezenți elevii celor două clase de profil teologic din cadrul instituției amintite, dar și de la profilele de studiu tehnic, conducerea grupului școlar, profesori și părinți. Vizita pastorală a IPS Mitropolit Laurențiu a reprezentat un eveniment deosebit din viața instituției de învățământ, unde capela amintită are un rol deosebit în educarea morală a elevilor.

O bună parte dintre elevii de la clasele cu profil teologic au dat răspunsurile liturgice și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

„Șansa de a deveni oameni buni”

La final, IPS Mitropolit Laurențiu le-a oferit elevilor și profesorilor cărți de rugăciuni pentru tineri și iconițe cu chipul Maicii Domnului. Ierarhul le-a vorbit tinerilor despre importanța educației în rândul tinerilor și rolul pe care îl are credința în formarea personalității elevilor.

„Familia din care provenim se extinde în comunitatea în care trăim și toate fac parte din Biserica noastră. De aceea nu avem doar o responsabilitate în fața lui Dumnezeu de a ne folosi de darurile primite de la El, ci și o șansă de a deveni oameni buni și membrii de seamă ai comunităților din care facem parte”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Grupul Școlar „Carol I” din Sibiu este continuatorul vechii școli de teologie și pedagogie „Andrei Șaguna”, actuala clădire fiind construită în perioada 1934-1938. Capela din cadrul instituției a fost zidită în perioada 1934-1940, prin grija mitropolitului Nicolae Bălan, a fost închisă în perioada 1950-1990, iar în prezent preoții de la Biserica „Petru și Pavel” din Sibiu oficiază aici slujbe religioase în duminici și sărbători. În urmă cu doi ani s-a înființat profilul teologic, pentru a reînvia învățământul teologic liceal la Sibiu.

„De când avem acest profil, liceului nostru a crescut în valoare și ne bucurăm de elevi deosebit de liniștiți și de educați. Mă bucur că se fac slujbe religioase în capelă și organizăm aici și diferite activități extrașcolare, cum ar fi serbările de Crăciun și de Paști”, a spus directoarea grupului școlar, Iolanda Mitea.

Comentarii Facebook


Știri recente