Prezență arhierească la întâlnirea tinerilor ASCOR – Arad

Tinerii de la ASCOR Arad l-au avut ca invitat, miercuri, 12 decembrie 2012, pe Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, care a susținut, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, conferința cu titlul „Actualitatea Crăciunului”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Înalt Preasfinția Sa a venit însoțit de medicul Florin Cosma, membru în Adunarea eparhială, care a rostit în cadrul întâlnirii o alocuțiune legată de importanța colaborării dintre medic și preot în actul vindecării celor bolnavi. Mesajul său a punctat prilejul deosebit pe care îl avem anul acesta, dedicat de către Sfântul Sinod Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, de a aprofunda și cunoaște legătura permanentă dintre vindecarea trupului și a sufletului. Conferința IPS Timotei s-a constituit într-un cuvânt de învățătură extrem de bogat și foarte actual, care a evidențiat importanța înțelegerii unor aspecte teologice legate în mod direct de contemporaneitate. Înalt Preasfinția Sa a amintit de problema timpului, ca vremelnicie și veșnicie, punând înainte înțelesuri adânci ale cuvintelor și ale originilor lor lingvistice, ale actualității care, precum ramura unui copac secular, oferă mereu vlăstare tinere ce pleacă din trupul puternic ancorat în seva milenară a pământului. Spre a trăi cu demnitate propria identitate, conferențiarul a arătat că trebuie să știm de unde venim și încotro ne îndreptăm. Creația este darul lui Dumnezeu și evoluționismul fără recunoașterea lui Dumnezeu ne poate transmite contravalori ce deformează cugetul nostru, mutându-i privirea de pe cele veșnice spre cele vremelnice.

În încheiere, IPS Timotei a adresat tuturor îndemnul de a cerceta cu multă iubire și evlavie sfintele lăcașuri, unde prin rugăciune și participare la sfintele slujbe putem deveni pelerini trăitori și simțitori ai Nașterii Domnului. Președintele ASCOR Arad, Ionuț Blidar, a mulțumit Înalt Preasfințitului Timotei, cerându-i binecuvântarea alături de rugăciunea părintească și urându-i mulți și fericiți ani.

Comentarii Facebook


Știri recente