Prezență arhierească la inaugurarea pasajului rutier subteran de la Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat astăzi, 20 mai, la orele 15.30, slujba de binecuvântare a pasajului rutier subteran str. Oituz – str. G-ral Ștefan Gușe din municipiul Bacău, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Am venit cu bucurie să binecuvăntam această cale de trecere către inima țării, pe cei ce vor folosi acest pasaj care facilitează drumul spre Onești, municipiul al eparhiei noastre, și, de acolo mai departe, spre Brașov. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca toți cei ce trec prin acest pasaj, călători prin urbea lui Bacovia să binecuvântați”, a spus, printre altele Preasfinția Sa, la finalul acestui eveniment, la care au mai fost prezenți Eduard Hellvig, Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, precum și reprezentați ai autorităților centrale, județene și locale.

Realizat din fonduri ale Uniunii Europene, ale Guvernului României și cofinanțare din bugetul local, pasajul rutier subteran „str. Oituz – str. G-ral Ștefan Gușe” leagă centrul municipiului Bacău de ieșirea spre Brașov și are o lungime de 300 de metri, din care 86,70 m reprezintă pasajul rutier subteran propriu-zis. Lucrarea este o premieră românească, atât prin tehnologia utilizată, cât și prin faptul că au fost subtraversate 14 linii de cale ferată, fără ca circulația feroviară să fie întreruptă. Tunelul prin care se va circula a fost realizat din 2.000 de metri cubi de beton. Potrivit specialiștilor, este cel mai lung pasaj subteran realizat în Europa cu această tehnologie. O lucrare similară a fost dată în folosință în Italia, dar lungimea este de numai 40 de metri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…