Prezență arhierească la împlinirea a 30 de ani de la înființarea Centrului 115 Comunicații RMNC Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prezent marți, 28 februarie 2012, la Centrul 115 Comunicații RMNC Bacău, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea acestei unități militare, a precizat părintele Constantin Gherasim, Inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În contextul sărbătorii celor trei decenii de activitate în zona Bacăului, în prezența contraamiralului Nicolae Vâlsan, a prefectului de Bacău, și a numeroase cadre militare, Preasfințitul Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de binecuvântare a unității militare și a celor care activează aici.

La final, Preasfinția Sa, pentru frumoasa colaborare între Biserică și Armată, a conferit col. Dumitru Donica, comandatul unității, „Distincția de Onoare” care, la acest moment aniversar, s-a alăturat Emblemei de Onoare a Statului Major General, oferită Centrului 115 Comunicații de către contraamiralul Nicolae Vâlsan.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul și-a exprimat bucuria și onoarea de a fi prezent la acest moment aniversar din viața armatei române, apreciind zelul și dragostea față de valorile spirituale românești, pe care militarii băcăuani le-au demonstrat de-a lungul timpului, inclusiv prin implicarea în construirea bisericii „Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din incinta Centrului 115 Comunicații. De altfel, din cuvântările rostite de cei prezenți, cadre militare în rezervă sau în funcțiune, nu au lipsit mențiunile despre această biserică, a cărei construcție a început în luna mai 1999, sfințirea fiind făcută de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul în luna septembrie 2007, aceasta fiind ridicată în incinta unității cu sprijinul militarilor de toate armele din garnizoana și asigurând asistență religioasă personalului militar activ, în rezervă și în retragere din Garnizoana Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente