Prezență arhierească la hramul parohiei Șiclău, prot. Arad

Duminica 7 august credincioșii parohiei Șiclău, protopopiatul Arad împreuna cu preotul paroh au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească prilejuită de hramul bisericii și totodată de descinderea Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei Seviciu în mijlocul lor. Ierarhul a fost întâmpinat de soborul de preoți aparținători cercului misionar Chișineu Criș, având în frunte pe Părintele Dr. Nicu Breda, protopopul Aradului care a adresat un cuvânt de bun venit Înaltpreasfinției Sale.

Biserica parohială din localitatea Șiclău datează din anul 1765 având ca hram „Schimbarea la Față” a Domnului. Pictura Bisericii a fost executată în anul 1906 de pictorul Ion Zaicu. În decursul timpului s-au făcut lucrări interioare de restaurare a picturii, iar între anii 2010-2011 s-au executat lucrări exterioare de retencuire și înlocuire a acoperișului. Toate aceste lucrări s-au realizat de către preotul paroh, iconom Sava Radu împreună cu credincioșii parohiei și alți donatori.

După cum ne informează episcopiaaradului.ro, după slujba de binecuvântare a lucrărilor a urmat Sfânta Liturghie arhierească. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei în cuvântul de învățătură a tâlcuit legătura dintre pericopele biblice ale zilei, Apostolul și Sfânta Evanghelie în sensul comuniunii credincioșilor din cadrul Bisericii și în virtutea cărora aceștia lucrează pentru propășirea ei ca și a societății dând ca exemplu jertfelnicia lor prin lucrările executate la biserica parohială. La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh a făcut o scurtă dare de seamă referitoare la reparațiile efectuate mulțumind în numele consiliului, comitetului parohial și al credincioșilor Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru slujire și binecuvântare rugând pe Atotputernicul Dumnezeu să dăruiască tuturor mulți ani binecuvântați de rodnice împliniri.

După agapa creștinească Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei împreună cu Prea Cuviosul Părinte Justinian Tibil, starețul Mănăstirii Teiuș din Caransebeș în calitatea de oaspete la eveniment, împreună cu părintele protopop Nicu Breda a vizitat parohiile Grăniceri și Socodor pentru lămurirea unor probleme curente administrative legate și de primăriile locale. De asemenea a asistat la lucrările cercului pastoral Chișineu Criș desfășurate sub conducerea preotului Liviu Savulov de la parohia Chișineu Criș I în parohia Șiclău. Referatul principal cu titlul „Pregătirea pentru Sfânta Liturghie” susținut de preotul paroh a dus la numeroase dezbateri de ordin pastoral-misionar.

Comentarii Facebook


Știri recente