Prezență arhierească la Festivalul Săptămâna Filmului interetnic

Ediția a VI-a Festivalului Săptămâna Filmului interetnic organizat de Primăria Tulcea în cooperare cu Asociația Centrului European pentru Diversitate, s-a desfășurat la Tulcea în perioada 25 – 31 iulie.

În fiecare seară pe scena din Piața Mircea cel Bătrân au evoluat pe rând formații artistice ale comunităților etnice tulcene: germană, bulgară, ucraineană, italiană, evreiască, romani, rusească, turco-tătară și greacă care au prezentat spectacole folclorice specifice.

Duminică, 31 iulie, cu prilejul încheierii acestei manifestări a avut loc un spectacol folcloric oferit de comunitatea grecească și de Ansamblul „Baladele Deltei”.

După cum ne informează Alexandru Chituță, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a fost prezent la această manifestare rostind în deschidere un cuvânt de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…