Prezență arhierească la Festivalul religios-cultural al Parohiei Nemoiu din județul Vâlcea

În cadrul Festivalului religios-cultural al Parohiei Nemoiu, din comuna Amărăști, județul Vâlcea, organizatorii cât și participanții s-au bucurat, sâmbătă, 9 iunie 2012, de prezența Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul care i-a binecuvântat pe cei prezenți, îndemnându-i să cunoască spiritualitatea și tradiția neamului, să manifeste râvna de a fi buni creștini, bineplăcând lui Dumnezeu, spre bucuria părinților, duhovnicilor și a dascălilor lor, a precizat Arhid. Ioan – Liviu Găman.

Felicitându-i pe organizatori – Părintele Paroh Adrian Catană, preoți și profesori din municipiul Drăgășani și din parohiile învecinate – pentru desfășurarea celei de-a treia ediție a Festivalului „Ortodoxie și Tradiție”, Preasfinția Sa a arătat folosul și roadele studiului biblic, a desfășurării orelor de religie în școală și a activităților catehetice din parohii, activități ce fac posibile organizarea de festivaluri și concursuri religioase – ediția din acest an adunând peste 250 de copii și tineri.

La eveniment au participat și Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop al Protopopiatului Drăgășani, Pr. Constantin Olariu, Inspector cultural, preoți, profesori și credincioși din comunitate.

Festivalul a îmbinat, prin modul de organizare, dimensiunea liturgică, prin participarea la Sfânta Liturghie, cu latura educațională și cea culturală, prin Concursul județean de religie și momentele artistice prezentate.

Organizat spre final de an școlar, Festivalul „Ortodoxie și Tradiție” de la Parohia Nemoiu se dovedește și un plăcut mod de evaluare a cunoștințelor și deprinderilor religioase, pregătind activitățile și pelerinajele din perioada vacanței de vară.

Comentarii Facebook


Știri recente