Prezența arhierească la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, s-a întâlnit miercuri, 11 octombrie, cu studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, după cum ne informează Radio Renașterea. Întrucât nu a putut fi prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenții acestei instituții de învățământ superior teologic, Părintele Mitropolit i-a încredințat atunci pe viitorii teologi că va avea o întâlnire cu ei pentru a le pune la suflet câteva cuvinte de folos pe drumul pe care au ales să îl urmeze.

Înaltpreasfințitul Andrei i-a sfătuit pe studenți să își ia în serios misiunea: „Eu așa cred că cei ce urmează facultatea de Teologie vor să ducă o viață frumoasă și vor să fie luminători în lume, pentru că sunt o mie de posibilități de a vă realiza. Și din moment ce ați ales-o pe aceasta, să fiți foarte serioși și să fiți competitivi în ale Teologiei! Mai ales tinerii noștri care aspiră la preoție știu că așteptarea Domnului Hristos întâi de toate, iar apoi și a Bisericii, este ca efectiv să putem păși în slujirea preoțească, dacă este cazul, cu fruntea sus”.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei le-a vorbit studenților despre trăsăturile pe care trebuie să le aibă un viitor preot, despre viața curată și virtuțile de care trebuie să dea dovadă încă din anii de studenție.

La întâlnirea cu Înaltpreasfințitul Andrei a fost prezent, alături de studenți, și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, precum și alți dascăli ai acestei instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente