Prezență arhierească la Consiliu profesoral al Seminarului Teologic din Caransebeș

La Reședința episcopală din Caransebeș a avut loc miercuri, 8 iunie, ședința Consiliului profesoral al Seminarului Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Întâlnirea, prezidată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a reunit dascălii titulari și asociați ai școlii, precum și părintele spiritual și părinții pedagogi ai școlii caransebeșene.

La final de semestru, dascălii au evaluat situația la învățătură, precum și evoluția duhovnicească și disciplinară a elevilor seminarului teologic.

Dintre temele abordate, pe ordinea de zi au făcut parte programul intern al seminarului teologic, obligațiile pedagogilor, programul liturgic al elevilor seminariști, acordarea de ajutoare pentru elevii seminariști cu situație financiară grea și cu situație bună la învățătură, alte probleme administrative la început de an școlar, precum orarul sau normele didactice.

‘Pentru eparhia noastră, situația seminarului teologic ne preocupă intens. De aceea am dorit să ne implicăm atât administrativ, cât și didactic în activitatea seminarului. După 146 de ani de existență neîntreruptă, Seminarul Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș rămâne o școală de teologie de referință în Patriarhia Română. Avem bucuria și în acest an școlar de a avea elevi cu rezultate frumoase. Se cunoaște faptul că școlile teologice se află într-un alt context în această perioadă, ținând seama de importanța pe care fiecare eparhie o acordă învățământului teologic. Chiar dacă pe alocuri se constată unele carențe, în continuare elevii noștri dau dovadă de vocație și dorință misionară’, a declarat Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente