Prezență arhierească la Centrul rezidențial Hârja

Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a aniversat astăzi, 29 martie 2012, 58 de ani. Preasfinția Sa a sărbătorit acest moment alături de bătrânii din cadrul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja, informează părintele Constantin Gherasim, Inspector pe probele

La acest moment a fost prezentă și Corala „Lumină lină”, a preoților din Protoieria Bacău, care au intonat mai multe cântece religioase pentru persoanele adăpostite în centru.

„Bătrânii au primit daruri de la PS Ioachim Băcăuanul, însă cel mai de preț dar a fost cel spiritual, sufletesc. Oamenii din centrul nostru l-au întâmpinat pe ierarhul nostru cu flori și urări de bine”, a spus pr. Ilarion Mâță, directorul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja. Bucuria bătrânilor de a-l avea în mijlocul lor pe PS Ioachim Băcăuanul a fost mare, mai ales că se bucură de mai mulți ani de binecuvântarea Preasfinției Sale. „Nu pot descrie în cuvinte ce am simțit. Abia așteptam să mai vină un astfel de eveniment să putem aduce rugăciuni lui Dumnezeu”, a afirmat o bătrână beneficiară a centrului.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost plăcut surprins când trei membri ai Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău au intepretat câteva cântări din creația lui Joseph Haydh.

Pe 24 aprilie 2004, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, a fost pusă piatra de temelie a așezământului de la Hârja, care a fost deschis oficial la sfârșitul lunii mai din anul 2006. Acesta funcționează cu eforturi susținute din partea Centrului eparhial de la Roman, pentru ca bătrânii să beneficieze de asistență medicală și spirituală, precum și de condițiile cele mai favorabile. Așezământul, vizitat periodic de PS Ioachim Băcăuanul, adăpostește un număr de 49 bătrâni bolnavi și neputincioși. Aproximativ jumătate dintre aceștia sunt imobilizați la pat și necesită îngrijiri speciale.

Comentarii Facebook


Știri recente