Prezență arhierească la centenarul bisericii din Fabric, Protopopiatul Timișoara II

Credincioșii Parohiei Timișoara-Fabric, Protopopiatul Timișoara II, au sărbătorit duminică, 22 iulie 2012, împlinirea a 100 de ani de la zidirea bisericii cu hramul ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’. Cu acest prilej, a fost prezent în mijlocul lor Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La eveniment au luat parte și credincioși de la mai multe parohii din oraș, precum și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice din Timișoara. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Paisie a hirotonit întru preot pe diaconul Mihai Cenar, numit pe seama Parohiei Știuca, din cadrul protopopiatului ortodox ucrainean de Lugoj. În finalul slujbei, ierarhul a transmis credincioșilor din Fabric și pr. paroh Adrian Floca binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la zidirea bisericii parohiale. După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat în curtea sfântului lăcaș slujba de binecuvântare a unui clopot de piatră, realizat de cunoscutul artist timișorean Ștefan Călărășanu, în cinstea centenarului bisericii din Fabric.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…