Prezență arhierească la Capela Facultății de Teologie din Arad

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, la 22 ianuarie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina și Sfântul Maxim Mărturisitorul”, alături de un sobor de preoți și diaconi, cadre didactice ale instituției de învățământ.

Cu acest prilej, potrivit TRINITAS TV, a fost hirotonit întru diacon un tânăr absolvent iar doi preoți, profesori ai Facultății, au primit rangul de iconomi.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică rostită astăzi la Sfânta Liturghie evidențiind învățăturile ce reies din fragmentul evanghelic în care se prezintă pocăința mai marelui vameșilor, Zaheu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul studenților Facultații de Teologie Ortodoxă din Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…