Prezență arhierească la Biserica ‘Sfânta Treime’ din Făgăraș

Credincioșii de la Biserica ‘Sfânta Treime’ din Făgăraș au avut bucuria să primească duminică, 3 iulie, un nou paroh, și anume pe părintele Nicolae Lie, profesor la Liceul Teologic ‘Sfântul Constantin Brâncoveanu’ din orașul brașovean, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania. Ceremonia de instalare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și a fost precedată de slujba Vecerniei, oficiată de ierarh și un număr mare de preoți, din rândul cărora n-au lipsit starețul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, arhim. Ilarion Urs, și cei doi protopopi de Făgăraș, pr. Ioan Ciocan și pr. Marcel Dobrea.

IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit fostului paroh, pr. Romul Poparad, care a ieșit la pensie după 27 de ani de slujire preoțească în biserica amintită și 53 de ani de slujire preoțească de la hirotonie. Părintele Poparad le-a mulțumit la rândul său credincioșilor pentru anii de colaborare și a făgăduit că va rămâne îmbisericit aici pentru a sluji în continuare la Sfântul Altar.

În cuvântul de la instalare, IPS Mitropolit Laurențiu le-a explicat credincioșilor care sunt cele trei slujiri ale preotului, ce semnificație duhovnicească are ceremonia de instalare și l-a prezentat pe noul paroh ca un bun teolog și dascăl în instituția de învățământ amintită: ‘Părintele Nicolae Lie a câștigat această parohie prin concurs. Au fost cinci candidați, dar el a fost cel mai bine pregătit. Din acest motiv am ținut neapărat să venim aici și să oficiem ceremonia de instalare’.

A urmat ceremonia propriu-zisă, când IPS Mitropolit Laurențiu i-a oferit pr. Lie Sfânta Evanghelie, din care să învețe credincioșii încredințați și să-și exercite astfel misiunea învățătorească. Apoi, i-a fost oferită noului paroh Sfânta Cruce pentru a binecuvânta credincioșii și a-și îndeplini funcția sfințitoare și în cele din urmă i-a fost dată o cheie, simbol al puterii, de a deschide sufletele credincioșilor și porțile Raiului, în virtutea funcției conducătoare. Pr. Nicolae Lie le-a mulțumit ierarhului, familiei, profesorilor și credincioșilor și a promis că va face tot ce-i stă în putință pentru a fi un bun păstor de suflete: ‘Astăzi, prin rânduiala lui Dumnezeu și binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu, am fost chemat să împlinesc o nouă lucrare, aceea de preot paroh. Tocmai de aceea emoțiile sunt foarte mari, dar acestea sunt împletite cu marea bucurie de a-mi vedea împlinită dorința ce m-a urmărit din primii ani de studii teologice, și anume aceea de a deveni preot’.

Comentarii Facebook


Știri recente