Prezență arhierească în Parohia Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Bistrița

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat vineri, 24 februarie 2012, Taina Sfântului Maslu în Parohia ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’ din Bistrița.

Prezența ierarhului în această parohie a adus o mare bucurie atât preoților slujitori, cât și enoriașilor, după cum a precizat părintele protopop Alexandru Vidican, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

‘Suntem deosebit de bucuroși noi, preoții, dar și credincioșii, care au așteptat cu multă credință sufletească prezența înaltului ierarh la această Sfântă Taină și cu credința că rugăciunile ierarhului nostru și ale soborului de preoți vor fi ca un balsam pe sufletele celor care vor fi prezenți la această Sfântă Taină’, a spus pr. Vidican.

Biserica, situată în curtea Protopopiatului Bistrița, este cea mai veche din oraș și din această zonă a nordului Transilvaniei. ‘În 1268 a început construcția ei, cu completări ulterioare efectuate în 1574. În 1886 a devenit pentru prima dată biserica românilor ortodocși din Bistrița, preluată de la cultul catolic. Este o biserică monument istoric, deosebit de frumoasă. Lăcașul de cult are în arondarea sa trei parohii: ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’, ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’, la care slujește pr. Nicolae Feier, și ‘Pogorârea Sfântului Duh’, la care slujește pr. Vasile Beni’, a mai spus pr. protopop Nicolae Vidican.

Comentarii Facebook


Știri recente