Prezență arhierească în Mitropolia de Drama

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la invitația Înalt Preasfințitului Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a slujit duminică, 25 martie 2012, la biserica cu hramul hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Drama, Grecia.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor de trei ierahi, din care a făcut parte și Înalt Preasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, invitat de asemenea de Chiriarhul Mitropoliei de Drama, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Cu acest prilej, conform unei tradiții din orașul elen, a avut loc tradiționala procesiune din Duminica a IV-a a Postului, cu moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe Karslidis, Mărturisitorul din Sipsa Drama. Racla cu sfintele moaște fiind adusă pentru trei zile în orașul Drama, de la mănăstirea „Înălțarea Domnului” din Sipsa. La ceremoniile religioase oficiate cu acest prilej au participat numeroși credincioși și călugări din întreg cuprinsul Mitropoliei, dar și oficialități din partea Statului Elen.

În ajunul praznicului, soborul ierahilor a oficiat slujba Vecerniei mari la biserica cu hramul „Buna-Vestire” din Drama, unde de asemenea a avut loc o procsesiune cu moaștele sfântului mărturisitor.

Comentarii Facebook


Știri recente