Prezență arhierească în mijlocul studenților timișoreni

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent duminică, 6 mai, în mijlocul studenților din campusul universitar timișorean, informează mitropolia-banatului.ro. Aici, Preasfinția sa a fost întâmpinat de un număr mare de studenți și fii duhovnicești ai părintelui Marius Ioana, parohul bisericii cu hramul ” Buna – Vestire” din parcul Universității de Vest.

Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la demisolul bisericii, aflată construcție din anul 1994. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a subliniat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii a IV-a după Paști. În acest sens, Ierarhul a arătat că raportarea noastră față de cei aflați în suferință reprezintă măsura credinței și a dragostei noastre față de Dumnezeu.

După slujbă, soborul slujitorilor a săvârșit slujba de binecuvântare a izvorului închinat Maicii Domnului, amenajat pe absida laterală bisericii, după viziunea artistică a marelui artist plastic, Horia Bernea.

Biserica studenților din Timișoara este realizată în stil neobizantin, cu planul în formă de cruce greacă înscrisă, după un proiect al arhitectului Stefan Sturza.

Planul arhitectonic al Sfântului lăcaș are drept model Biserica Domnească de la Curtea de Argeș, ctitorie a lui Basarab I, una din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale. Suprafețele exterioare al bisericii sunt decorate cu brâuri roșii din cărămidă alternând ritmat cu benzi din piatră de râu și intercalate de ferestre înguste, conturându-se astfel imaginea unei construcții solide și impunătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente