Presedintele Ucrainei a declarat ca nu va partiza cu nici una dintre Bisericile din Ucraina.

Presedintele Ucrainei – Dl. Victor Yuschenko a declarat ca nu va partiza cu nici una dintre Bisericile din Ucraina.

In intalnirea pe care a avut-o luni, 24 ianuarie 2005, la Moscova cu Sanctitatea Sa Alexei II – Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, care are in jurisdictie si o parte insemnata dintre credinciosii ortodocsi din Ucraina, Presedintele Victor Yuschenko a spus ca fiecare confesiune din tara sa are istoria ei si ca el ca presedinte va respecta identitatea fiecareia.

‘Sunt un crestin credincios, dar nu voi spune niciodata cuiva la ce Biserica sa mearga, pentru ca nu este de competenta mea sa decid asta.’ – a mai spus seful Statului Ucrainean.

Presedintele Ucrainei a mai afirmat ca va continua traditia inceputa din anul 2000, prin care, in zilele importante ortodoxe de sarbatoare, Seful Statului si Primul-Ministru au facut vizite tuturor confesiunilor din tara, in speranta de a transmite astfel un mesaj de toleranta si respect.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…