Președintele României va transmite SS Papa Benedict al XVI-lea mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi, 5 septembrie 2008, dl. Traian Băsescu, președintele României, a solicitat – înainte de a pleca în vizita oficială în Italia – o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Având în vedere faptul că programul oficial al vizitei include o întrevedere cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, dl. președinte Traian Băsescu a dorit să transmită Sanctității Sale un mesaj din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. Mulțumind pentru această intenție, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis Întâistătătorului Bisericii Romano-Catolice salutul său frățesc și a reînnoit mulțumirile pentru apelul făcut de Papă în favoarea comunității ortodoxe românești din Italia, adesea atacată pe nedrept în presa italiană.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe dl. președinte Traian Băsescu pentru prima sa vizită oficială la noul Centru eparhial (de lângă Roma) al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, programată pentru ziua de duminică, 7 septembrie 2008, când va avea loc și prima Sfântă Liturghie săvârșită acolo pentru români de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif Pop și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan Șpan.

Președintele României l-a informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel despre intenția de a-i adresa Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea invitația de a vizita România în cursul anului 2009. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat faptul că o astfel de invitație este posibilă la nivelul relațiilor bilaterale dintre cele două state, România și Vatican, dar că pentru o invitație oficială din partea Patriarhiei Române este necesar și acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după cum s-a procedat și în cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (1999). În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat faptul că împlinirea a 10 ani, în 2009, de la prima vizită a unui Episcop al Romei într-o țară majoritar-ortodoxă se cuvine să fie marcată în luna mai 2009 printr-un moment aniversar.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente