Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin s-a aflat astazi in vizita la Manastirea Putna.

Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin s-a aflat astazi in vizita in judetul Suceava.Dl. Vladimir Voronin a depus o coroana de flori, simbolizand stema Moldovei, la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, mormant ce se afla in biserica Manastirii Putna, dupa care a oferit in dar Parintelui Arhimandrit Melchisedec Velnic – staretul Manastirii Putna o caseta cu 12 monede de argint reprezentand manastirile din Republica Moldova.

Presedintele Vladimir Voronin este insotit de o delegatie de 18 persoane, printre care amintim pe Ministrul de Externe al Republicii Moldova – dl. Andrei Stratan, parlamentari si oficialitati de la Chisinau, precum si de o delegatie formata din oficialitati romane.

Mai multe amanunte despre vizita la Manastirea Putna a Presedintelui Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin ne-a oferit Parintele Arhimandrit Melchisedec Velnic – staretul Manastirii Putna: ‘Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin a fost primit dupa randuiala la Manastirea Putna, dupa care a fost condus in biserica la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant unde s-a inchinat. De asemenea, a vizitat Muzeul Manastirii Putna si a poposit pentru cateva clipe in casa domneasca. Bucuria mea, ca iubitor de credinta si de patrie, ca iubitor al valorilor spirituale romanesti, a fost aceea ca Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin s-a aratat mult mai deschis fata de valorile spirituale si culturale romanesti, a recunoscut, printre altele, ca unitatea de neam si de tara poate sa aduca mult bine neamului romanesc si a spus ca nadajduim ca unitatea in cuget si in simtiri sa se implineasca. La plecare, Presedintele Vladimir Voronin a spus ca nadajduieste ca in anul 2007, la implinirea a 550 de ani de la urcarea pe tron a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, sa se mearga in si din Basarabia fara pasapoarte.’

Comentarii Facebook


Știri recente