Președintele Republicii Libaneze în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În ziua de 29 februarie 2012, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Excelența Sa Domnul Michel Sleiman, Președintele Republicii Libaneze, aflat într-o vizită oficială în România.

Președintele Libanului a mulțumit pentru primire și a apreciat relațiile tradiționale foarte bune dintre cele două popoare. În continuare, Excelența Sa a făcut o prezentare succintă a vieții politice, sociale și cultural-religioase din Liban și a subliniat respectarea drepturilor și libertăților celor 18 minorități naționale și religioase, inclusiv cel de reprezentare în instituțiile de Stat centrale și locale. În opinia Domnului Președinte Michel Sleiman, garantarea constituțională a diversității etnice, culturale și religioase a tuturor cetățenilor asigură pacea și armonia socială.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat modalitatea în care autoritățile libaneze asigură respectarea drepturilor și libertăților minorităților și a subliniat importanța respectării demnității și a libertății umane, precum și a coresponsabilității sociale.

Patriarhul României a prezentat cele mai importante activități pastoral-sociale și cultural-misionare ale Patriarhiei Române (programe sociale de îngrijire a bolnavilor, asistență acordată familiilor afectate de fenomenul migrației etc.) și a amintit de prezența comunităților ortodoxe românești din Beirut și Damasc, aflate din anul 2009, în grija pastorală a unui preot misionar român.

Comentarii Facebook


Știri recente