Președintele Republicii Elene în vizită la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 28 iunie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Excelența Sa Domnul Karolos Papoulias, Președintele Republicii Elene, aflat într-o vizită oficială în România.

Patriarhul României a evidențiat relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două popoare ortodoxe, grec și român, și a transmis un mesaj fratern Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

La rândul său, Președintele Republicii Elene a transmis un salut de frățietate din partea Arhiepiscopului Atenei și a subliniat implicarea Bisericii Greciei în ajutorarea celor afectați de criza economică, precum și rolul acesteia în menținerea coeziunii și unității poporului elen.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reliefat importanța păstrării de către cele două popoare a bogăției lor spirituale pentru depășirea crizei economice și a apreciat necesitatea intensificării cooperării dintre Bisericile și popoarele celor două țări pentru promovarea valorilor ortodoxe în Europa unită.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…