Președintele Parlamentului bavarez, în vizită la Mitropolitul Moldovei

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan a primit marți, 20 decembrie 2011, vizita unei delegații din Germania, condusă de doamna Barbara Stamm, președintele Parlamentului landului Bavaria, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Prezența în România a delegației germane este legată de Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din localitatea Păstrăveni, județul Neamț, unde partea germană a contribuit la transformarea acestui așezământ într-unul din cele mai bine dotate centre de asistență și îngrijire a persoanelor cu handicap sever din România.

IPS Teofan a felicitat oficialii landului Bavaria pentru implicarea consecventă în centrul de la Păstrăveni, afirmând că filantropia este cel mai bun ambasador între popoare, iar un moment mai bun ca sărbătoarea Nașterii Domnului pentru manifestarea grijii față de aproapele nu poate fi găsit în Europa creștină.

Oaspeții din Germania au mai fost însoțiți de PS Petru Gherghel, Episcopul Episcopiei Romano-Catolice din Iași, și de domnul Dragomir Tomașeschi, prefectul județului.

Comentarii Facebook


Știri recente