Președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei în vizită la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 19 iulie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență pe Înaltpreasfințitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokalamsk, Președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ilarion a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un salut frățesc și un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu prilejul apropiatei aniversări a zilei de naștere a Patriarhului României (22 iulie).

În prima parte a întrevederii au fost abordate diferite aspecte ale relațiilor interortodoxe, o atenție specială fiind acordată problemelor aflate pe ordinea de zi a Comisiei interortodoxă pregătitoare a Sfântului și Marelui Sinod Panortodox.

În continuare, au fost discutate teme de actualitate ale relațiilor bilaterale dintre cele două Biserici Ortodoxe surori. În acest context, a fost evidențiată necesitatea intensificării dialogului și cooperării dintre cele două Patriarhii prin schimburi de studenți, proiecte culturale și organizarea unor conferințe și colocvii privind lucrarea pastoral-misionară și socială a Bisericii în societatea contemporană secularizată.

Comentarii Facebook


Știri recente