Preotul ucis în biserică a fost înmormântat

Părintele Tudor Marin, omorât sâmbătă în biserica în care slujea, a fost înmormântat astăzi, 19 iunie 2012. Slujba prohodirii a fost oficiată de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Preotul Tudor Marin s-a născut pe 2 iunie 1943 în comuna vrânceană Budești. A urmat cursurile Seminarului Teologic ‘Chesarie Episcopul’ din Buzău și, apoi, pe cele ale Institutului Teologic de Grad Universitar din București. A fost hirotonit preot în 1966. Din 1991 era parohul Bisericii ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Focșani, lăcașul de cult în care a fost omorât.

„Părintele Marin Tudor este binecunoscut în acest municipiu și în acest județ. A slujit la această biserică, oficiind toate slujbele cu dăruire. A predicat cuvântul Evangheliei în fața Sfântului Altar, a povățuit pe credincioși și în biserică și în afara bisericii la casele credincioșilor cu prilejul serviciilor religioase. De asemenea, în timpul său această biserică a fost consolidată, restaurată și a fost împodobită din nou cu pictură”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

L-au condus pe ultimul drum și preoți din alte eparhii, foști colegi de studii.

Părintele Marin Tudor a fost înmormântat în apropierea bisericii ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Focșani.

Comentarii Facebook


Știri recente