Preotul de lângă pelerini

Pe toată durata pelerinajului vor fi alături de credincioși preoți din cadrul celor 3 protoierii ale Capitalei, precum și din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud. Clericii vor participa în număr mare la tradiționalul pelerinaj Calea Sfinților de sâmbătă și vor fi prezenți pe Dealul Mitropoliei în toată această perioadă pentru a oferi asistență religioasă, dar și informații utile credincioșilor care stau la rând la Sfintele Moaște. De repartizarea personalului clerical s-a ocupat Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Sâmbătă va avea loc Pelerinajul Calea Sfinților la care vor participa preoții din Capitală și din județul Ilfov. O parte dintre ei au fost deja repartizați pentru a veni la Catedrala Patriarhală, iar cealaltă parte la Biserica Sfântul Spiridon Nou. Preoții în această perioadă vor veni îmbrăcați în veșminte galben-aurii, cu felonul și epitrahilul, ca în această ținută de sărbătoare să fie întâmpinat Lemnul Sfintei Cruci aici la București”, a spus Protos. Cons. Veniamin Goreanu din cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum ne informează TRINITAS TV.

Pentru a evita situațiile neplăcute din anii precedenți, credincioșii care doresc să dea acatiste sunt îndemnați să le depună în locurile special amenajate.

Slujitorii Sfintelor Altare și credincioșii pe care îi păstoresc în fiecare parohie contribuie și cu alimente la organizarea hramului Catedralei patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente