Preotii vestesc Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos la casele credinciosilor in Ajunul Craciunului.

In ziua de 24 decembrie, se obisnuieste ca preotii din parohii sa mearga cu Ajunul la casele credinciosilor. Cu icoana Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos in maini si insotiti de dascali care canta Troparul Nasterii Domnului, preotii merg si vestesc venirea Craciunului la familiile pe care le pastoresc.

‘Aceste vizite sunt foarte binevenite si aceasta deoarece parohul se intalneste si discuta cu familia, atat despre sarbatoarea Craciunului, cat si despre problemele zilnice pe care le intampina. De asemenea, o mare bucurie este oferita batranilor si bolnavilor care nu se pot ridica de la pat si care, astfel, au posibilitatea de a se inchina Icoanei Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.’, ne-a spus Parintele Constantin Andrei – protopop al Protopopiatului Iasi I.

Pe langa aducerea vestii Nasterii Domnului si binecuvantarea casei, vizita parintilor slujitori are si un scop pastoral si misionar. Parintele Vilie Dorosinca – protopop al Protopopiatului Iasi II a precizat faptul ca prin aceste vizite la casele credinciosilor preotii ii preinchipuie pe pastorii care au vestit nasterea Mantuitorului Iisus Hristos: ‘Faptul ca in aceste zile preotii merg cu Ajunul Craciunului pe la casele credinciosilor isi gaseste explicatia in vestirea de catre pastori, acum mai bine de 2000 de ani, a nasterii Domnului nostru Iisus Hristos. Casele credinciosilor simbolizeaza acele iesle in care se asteapta venirea Fiului lui Dumnezeu. Preotii vestesc Nasterea Mantuitorului pentru mantuirea fiecaruia dintre aceia care cred in lucrarea si puterea nevazuta a lui Dumnezeu in lume. In acelasi timp, atat preotii care merg cu Ajunul vestind Nasterea Domnului, cat si copiii care vin si impodobesc cu a lor cantari zilele acestea de inainte praznuire a Nasterii Domnului, cauta sa aduca binecuvantarea lui Dumnezeu care sa fie spre folosul si mantuirea caselor si sufletelor care se gasesc in casa respectiva.’

Comentarii Facebook


Știri recente