Preoții sibieni la praznicul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare

Praznicul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare a fost prilej de împreună slujire pentru preoții sibieni. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și de toți preoții slujitori din parohiile municipiului, au oficiat în ziua praznicului Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor: ‘Taina Maslului se adresează tuturor credincioșilor. Primitorii Maslului nu sunt doar cei bolnavi, pe pat, ci suntem noi toți care întâi de toate suntem bolnavi cu sufletul. Taina Maslului are un îndoit efect, sănătatea sufletului și sănătatea trupului’.

Cei doi ierarhi, alături de cei peste 70 de preoți prezenți, au oficiat și o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire mitropolit Antonie Plămădeală, trecut la cele veșnice în urmă cu 7 ani.

Liturghia Arhierească de la Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu a fost prima împreună-slujire a tuturor preoților din Protopopiatul Sibiu din acest an.

Comentarii Facebook


Știri recente