Preoții sibieni implicați în Proiectul „Alege Școala!”

Mănăstirea Brâncoveanu – „Sâmbăta de Sus” a găzduit astăzi, 4 aprilie, prima sesiune de formare a preoților din Protopopiatul Sibiu, în cadrul proiectului „Alege școala!”, informează TRINITAS TV. La întâlnire au participat 14 slujitori ai sfintelor altare.

„Temele abordate au plăcut preoților, precum și discuțiile extrem de interesante din timpul seminarizării, interesul acordat văzându-se că depășește cu mult cadrele unui simplu proiect”, a spus părintele conf. univ. dr. Constantin Necula, formator în cadrul proiectului „Alege școala!”.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai World Vision România, fundație implicată alături de Patriarhia Română în derularea proiectului.

„Proiectul ‘Alege Școala!’ în Mitropolia Ardealului include 200 de preoți și câțiva profesori de Religie. Fundația World Vision România oferă preoților mecanisme și foarte multă informație pentru prevenirea abandonului școlar”, a spus Paul Ispas, coordonator zonal în cadrul Proiectului „Alege școala!”.

Sesiuni de formare vor mai fi organizate, în perioada următoare, și cu preoții din celelalte protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente