Preoții și profesorii de Religie s-au reunit la Suceava

Preoții și preofesorii de Religie de pe raza Protopopiatelor Suceava 1 și Suceava 2 au participat astăzi, 31 martie, la o ședință de lucru la Centrul Eparhial Suceava. La eveniment a participat și Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a făcut mai multe îndemnuri și a oferit mai multe sfaturi celor prezenți.

De asemenea, a fost prezentată tematica Educația religioasă și rolul ei în formarea tinerilor, de către pr. prof. Gheorghe Hoștiuc, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care a făcut un scurt rezumat al desfășurării orei de Religie din anul 1991 până în zilele noastre.

„De-a lungul timpului am găsit o deschidere mare din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Suceava, din partea directorilor de școli. Disciplina Religie a fost predată mai întâi de preoți iar ulterior, după ce au apărut primele promoții ale facultăților de profil, mulți tineri s-au titularizat. Avem 36 de profesori care au Gradul I Didactic, 67 de profesori care au Gradul II Didactic, 112 dascăli au Definitivatul. Suntem mulțumiți de faptul că orele de Religie se desfășoară în condiții bune. În cadrul întâlnirii au fost prezentate nevoile Bisericii de astăzi, dar și influențele negative care se fac pentru scoaterea orei de Religie. Am mai discutat despre datoriile pe care le au profesorii de religie care pun suflet în tot ceea ce fac, astfel încât această oră să fie realizată cu succes”, a declarat pentru Radio TRINITAS pr. prof. Gheorghe Hoștiuc.

Comentarii Facebook


Știri recente