PREOȚII NU SUNT SCUTIȚI DE IMPOZITUL PE SALARII

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În legătură cu informația falsă că preoții ar fi scutiți de plata impozitului pe salarii și a contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale, apărută pe anumite canale media, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm:

Conform legislației în vigoare, clericii și personalul deservent ai Bisericii Ortodoxe Române, deși nu primesc salarii de la stat, ci doar un modest sprijin salarial, totuși plătesc impozitul pe salarii, contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale de stat, la fondul pentru plata ajutorului de șomaj și la fondul de asigurări sociale de sănătate, asemenea tuturor celorlate categorii socio-profesionale din România.

Singura excepție o reprezintă asistență medicală fără plata contribuției de sănătate acordată numai personalului monahal al cultelor recunoscute care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse, potrivit Legii 95/2006 privind Reforma în domeniul sănătății, art. 213, alin.1, lit. J.

Patriarhia Română consideră că toți cei care în mod tendențios sau nedocumentat dezinformează opinia publică despre presupuse privilegii de care ar beneficia salariații cultelor, de fapt, se descalifică profesional și se dezonorează pe ei înșiși prin afirmații injuste și incorecte.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…