Preoții din Protopopiatul III Capitală în cerc pastoral

Preoții din Protopopiatul III Capitală au analizat astăzi, 13 ianuarie, posibilele soluții la problematica indiferentismului religios.

„Luna aceasta am vorbit despre: ‘Indiferentism religios. Fenomen și realitate a societății contemporane. Soluții și modalități de răspuns ale Bisericii’. Noi fundamentăm învățătura pe revelația dumnezeiască. Dumnezeu s-a Întrupat și El este modelul educației noastre. El nu a fost niciodată indiferent față de semeni, ci a știut să îi privească pe fiecare și să le acorde șanse fiecărora”, a spus părintele protopop Pompiliu Dinu – Protopopiatul III Capitală, după cum informează TRINITAS TV.

Părintele Profesor Tache Sterea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București consideră că soluționarea fenomenului se va produce oriunde preoții transpun învățăturile de credință în exemplul personal.

„În momentul în care pentru noi înșine ceea ce facem nu este teorie, nu este doar o obligație profesională, ci un fapt de viață; din momentul în care noi înșine suntem conștienți de această realitate fundamentală și vom reuși să o transmitem și credincioșilor noștri, cel puțin pentru cei care frecventează Biserica, indiferentismul religios nu va constitui o ispită. Ca întotdeauna cheia problemei se află tot la noi, prestația noastră lămurește problema indiferentismului, evită indiferentismul, sau prestația noastră, din nefericire, îl poate cultiva”, a spus părintele profesor după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…