Preoții din Protopopiatul Dej, în conferință

Preoții din Protopopiatul Dej s-au întrunit joi, 6 iunie 2013, în conferință preoțească de primăvară. Ședința a debutat la ora 10:00 la noul sediu a Protopopiatului de pe strada Crișan și a fost prezidată de Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Înainte de ședință a fost oficiat un Te-Deum la biserica parohiei Dej I cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, potrivit mitropolia-clujului.ro. De la Centrul Eparhial Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru și de consilierul pe probleme de misiune și protocol, pr arhid. Claudiu Grama. În deschiderea ședinței părintele protopop de Dej, Teofil Herineanu a mulțumit ierarhului pentru implicarea activă în misiunea Bisericii și a ținut un cuvânt despre rolul pe care împăratul Constantin cel Mare l-a avut în istoria creștinismului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a vorbit despre cele trei mari virtuți pe care Sfântul Împărat Constantin cel Mare le-a avut în viața sa și anume: „înțelepciunea lui Solomon, blândețile lui David și dreapta credință a Sfinților Apostoli”, îndemnându-i părintește pe preoții prezenți la o răvnă duhovnicească în care să se regăsească cele trei virtuți amintite și la o implicare activă în misiunea Bisericii. A urmat prezentarea unui referat pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”, referat prezentat de părintele Mircea Bidean de la parohia Codor. Pe această temă a vorbit și parintele Adrian Sântiuan de la parohia Ocna Dej I, după care și ceilalți preoți prezenți au luat cuvântul, după cum am aflat de la corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Dej, pr. Dan Toșa

La final au fost dezbătute și anumite probleme administrative și pastoral-misionare cu care se confruntă preoții din parohiile protopopiatului Dej.

Comentarii Facebook


Știri recente