Preoții din Protoieria Craiova Nord s-au întrunit în ultima conferință de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei

Peste 100 de preoți din Protoieria Craiova Nord s-au întrunit astăzi, 6 iunie, în ultima conferință de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena. Conferința, prezidată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica Obedeanu din Craiova, sfânt locaș aflat, de asemenea, sub pronia Sfinților Împărați, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

După Sfânta Liturghie, preoții s-au reunit în sala de festivități a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova, pentru a participa la conferința propriu-zisă. În deschidere, părintele Daniel Mohanu, preot slujitor la Paraclisul Spitalului Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologice „Victor Babeș” din Craiova, a susținut o prelegere pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotorii libertății creștine”, prelegere urmată de luări de cuvânt, întrebări și dezbateri.

În cuvântul rostit la finalul întrunirii” Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a subliniat evlavia deosebită pe care o au credincioșii români pentru Sfinții Împărați Constantin și Elena. „Românii au păstrat vie, peste veacuri, amintirea Sfinților Împărați. Drept dovadă, peste 1 700 000 de credincioși de la noi poartă numele Constantin și Elena. În acest context, suntem Biserica ce sărbătorește anul acesta 1700 de ani de libertate religioasă, dar mai ales, sărbătorește pe Sfinții Împărați, întocmai ca Apostolii, Constantin cel Mare și mama sa Elena. Pe cei ale căror chipuri le întâlnim zugrăvite în bisericile noastre, mai vechi sau mai noi, în partea stângă, la intrare în sfintele lăcașuri”, a menționat IPS Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente