Preoții din Ploiești l-au colindat pe Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost colindat luni, 19 decembrie 2011, de către Corul de preoți „Doxologia” al Protoieriei Ploiești.

Cei 25 de membri au interpretat mai multe colinde tradiționale, după care au fost felicitați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Este frumos ca preoții să fie și colindători, nu numai misionari cu icoana și Boboteaza. Deci, în primul rând sunt colindători și apoi păstori care vestesc Nașterea Domnului cu icoana din casă în casă. Este bine ca această zonă a țării care este frumoasă prin natură să fie și mai frumoasă prin cultură. Mă gândesc la zona Prahovei care are tradiții foarte frumoase și care poate deveni un fel de Bucovină a Țării Românești, dacă se insistă mai mult pe păstrarea folclorului, pe reînvierea unor tradiții de inspirație creștină care au fost diminuate sau uitate în timpul regimului comunist”, informează Radio TRINITAS.

Corul a fost însoțit de Protopopul de Ploiești, Părintele Protoiereu Ștefan Mușat care a declarat pentru TRINITAS TV:

„Pentru noi e o zi atât de frumoasă încât de multe ori cuvintele sunt prea mici ca să ilustreze ceea ce simțim, dar am venit cu bucurie pentru că este perioada colindelor și cum Biserica a purtat de grijă valorilor și noi astăzi am venit ca în fața Preafericitului Părinte Patriarh Daniel să arătăm că păstorii bisericii din toate puterile luptă să păstreze aceste valori”.

La final, preoții au fost răsplătiți cu daruri de către Patriarhul României.

Comentarii Facebook


Știri recente