Preoții din Oltenia susțin examene pentru obținerea gradelor profesionale

Aproximativ 100 de preoți din Mitropolia Olteniei, respectiv: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și Episcopia Slatinei și Romanaților, susțin în zilele de 18 și 19 septembrie, examene pentru obținerea gradelor profesionale definitivat și gradul II, ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

Evaluarea, care are loc la Mânăstirea Tismana din județul Gorj, a început ieri cu susținerea probei orale, iar astăzi, miercuri 19 septembrie, vor fi susținute probele scrise, în fața unei comisii formată din profesori de la Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației a Universității din Craiova. Examenele marchează finalizarea cursurilor desfășurate tot la Mânăstirea Tismana, începând cu 10 septembrie.

„Gradele profesionale sunt obligatorii pentru preoți, astfel încât definitivatul trebuie obținut la doi ani de la hirotonia preotului, gradul II la șase ani, iar la zece ani de la hirotonie, preoții care doresc pot opta pentru gradul I”, a precizat părintele profesor Gheorghe Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente