Preoții din Mehedinți sunt alături de cei ce suferă din cauza ninsorilor și gerului

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-au dat dispoziții în legătură cu ajutorarea persoanelor aflate în dificultate din cauza gerului năprasnic ce a cuprins țara. Astfel, ca urmare a adresei cu nr. 187/07.02.2012, transmisă de la Centrul Eparhial către cele 5 protoierii din Mehedinți, preoții din parohiile Episcopiei Severinului și Strehaiei sunt îndemnați ,,îndeosebi în acele regiuni afectate de ninsoare și ger, să implice pe membrii Comitetului Parohial și ai Consiliului Parohial pentru a veni în ajutorul persoanelor rămase înzăpezite și izolate în urma ninsorilor abundente din această perioadă, oferindu-le haine, băuturi calde și alimente”.

De asemenea, potricit episcopiaseverinului.ro, ‘Bisericiile parohiale din municipiile Dr. Tr. Severin și Orșova, precum și cele din localitățile Strehaia, Vânju-Mare și Baia de Aramă vor fi puncte temporare de adăpost și primire de urgență pentru persoanele cu risc ridicat de a deveni victime ale zăpezii abundente și ale gerului”.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…