Preotii din Episcopia Dunarii de Jos ofera sprijin material si spiritual sinistratilor din Tecuci

In urma inundatiilor devastatoare care au afectat recent 80% din oras, preotii din Protopopiatul Tecuci si din intreaga Episcopie a Dunarii de Jos au venit in ajutorul celor pagubiti, cu alimente si apa potabila, iar in perioada urmatoare sinistratii vor primi si paturi si produse pentru asigurarea igienei. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la parintele Gheorghe Joghiu, protopop de Tecuci: ‘Impreuna cu PS Casian am vizitat cat s-a putut zonele afectate, s-a fixat un comandament de urgenta la Protoierie, iar preotii au plecat cu barcile sa vada enoriasii si sa faca prima evaluare, dupa care s-au luat masurile necesare. Preotii s-au indreptat, impreuna cu oamenii din Comitetul parohial, catre sinistrati oferind paine. Pana astazi, Protoieria a organizat si randuit parohiile pentru a oferi hrana calda pentru sinistratii din toate parohiile, iar oamenii au inteles prezenta preotului si s-au intarit cu speranta si cu nadejde’.

De asemenea, parintele protopop Gheorghe Joghiu ne-a spus si ce actiuni de ajutorare au fost organizate in ultimele zile la nivelul Protopopiatului si a intregii Episcopii a Dunarii de Jos pentru persoanele afectate de ultimul val de inundatii din Tecuci: ‘In ziua de luni, odata cu deschiderea anului scolar, PS Sa a adus un sprijin moral si material elevilor din Tecuci, deschizand cursurile la Scoala nr. 6, la Scoala nr. 2 si vizitand tabara de refugiati de la fosta unitate militara. Episcopia a oferit rechizite elevilor de la Scoala nr. 6 si de la Scoala nr. 2, iar Protoieria a cautat adaposturi pentru elevii care nu au unde sa gazduiasca, pentru a le oferi si lor rechizite, incaltaminte etc. pentru a incepe odata cu ceilalti anul scolar. De asemenea, am oferit pana astazi alimente, haine si bunuri de consum pe situatia facut de catre fiecare parohie, iar in fiecare zi le-am oferit hrana calda’.

Preotii din Protopopiatul Tecuci si Centrul eparhial al Episcopiei Dunarii de Jos vor continua si in perioada urmatoare sa acorde ajutor persoanelor afectate de inundatii in Tecuci, pe baza unor situatii centralizate intocmite de fiecare parohie in parte, dupa cum ne-a spus tot parintele protopop Gheorghe Joghiu: ‘Continuam si in perioada urmatoare a fi prezenti in zona Tecuciului si in toate zonele inundate prin organizarea si deplasarea parohiilor, dispunand deja de o experienta de acum doi ani, de la inundatiile de la Torcesti si Cosmesti’. Ultimul val de inundatii din Tecuci a provocat trecerea la cele vesnice a doua persoane si evacuarea a sute de oameni, dupa ce apele au avariat grav sau distrus 200 de locuinte.

Comentarii Facebook


Știri recente