Preoții din București și Ilfov în conferință la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a prezidat astăzi, 7 noiembrie 2011, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, Conferința pastoral-misionară semestrială de toamnă a preoților din București și Ilfov. Ședința are ca temă „Anul omagial 2011 al Sfintelor Taine a Botezului și a Cununiei”. La această conferință au participat peste 600 de preoți din cele trei protoierii ale Bucureștiului și din cele două protopiate din Ilfov.

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt intitulat: Sfântul Botez și Sfânta Cununie în viața Bisericii – Nevoia de teologie profundă, slujbă corectă și pastorație eficientă.

Au conferențiat patru preoți desemnați să vorbească despre Sfintele Taine ale Botezului și Cununiei:

– părintele Tudor Ciocan din cadrul Protopopiatului II Capitală care a abordat tema: Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Cununiei, la orele de religie și în programele catehetice;

– părintele prof. dr. Vasile Gavrilă din Protopopiatul III Capitală și părintele Marius Buguci din Protopopiatul Ilfov Nord au abordat tema: Taina Cununiei și nașterea de prunci, ca dar și binecuvântare a familiei creștine;

– părintele asist. drd. Jean Nedelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a abordat tema: Problema familiilor mixte, din punct de vedere interconfesional și interreligios (botezul copiilor în familiile mixte).

Preafericirea Sa a prezentat preoților și ultima apariție editorială despre cele două Sfinte Taine: Sfântul Botez și Sfânta Cununie azi. Îndrumător teologic, liturgic și pastoral. Prin acest îndrumător se dorește prevenirea și îndreptarea unor practici greșite. Cartea a apărut la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Comentarii Facebook


Știri recente