Preoții din București și Ilfov în conferință la Palatul Patriarhiei

În sala Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei la 5 noiembrie 2012 s-au desfășurat, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, lucrările primei sesiuni a Conferinței pastoral-misionare semestriale de toamnă a clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor. La eveniment au fost prezenți peste 700 de clerici din protopopiatele bucureștene și din județul Ilfov, împreună cu preoții de caritate din București și Ilfov. Lucrările conferinței au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum în Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Conferința a fost deschisă de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române prin cuvântul Îngrijirea bolnavilor – o datorie spirituală și o necesitate socială.

„Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor (2012) nu constituie doar o chemare pe care Biserica o adresează societății civile confruntate cu criza valorilor morale și a solidarității față de cei suferinzi, ci și un îndemn adresat fiecărui slujitor al Sfântului Altar de a arăta că iubirea milostivă a lui Hristos celebrată în Sfânta Liturghie trebuie mărturisită permanent prin cuvânt și faptă în lucrarea social-filantropică a Bisericii pentru oamenii bolnavi și săraci”, a spus Preafericirea Sa referitor la Anul omagial 2012.

Conferința s-a desfășurat sub titlul Îngrijirea bolnavilor și lucrarea pastoral-misionară, social-filantropică și medicală a Bisericii. În cadrul ședinței au fost prezentate referate pe trei teme:

1. Catehizarea credincioșilor

2. Lucrarea pastorală a Bisericii și a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor

3. Lucrarea social-filantropică și medicală a Bisericii și slujitorilor ei.

Referatele au fost susținute de către:

Pr. Emilian Vîlcu – Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Protopopiatul 2 Capitală

Pr. Grigore Moraru – Parohia Tunari, Protopopiatul Ilfov Nord

Pr. medic Vlad Toader – Universitatea Româno Americană, Protopopiatul 2 Capitală

Pr. medic Cezar Antonio Dumitrașcu – Parohia Tudor Vladimirescu 1, Protopopiatul 1 Capitală

Pr. Antasiuc Florin Nectarie – Parohia Sfinții Arhangheli – Huedin, Protopopiatul 3 Capitală

Pr. Viorel Olaru – Parohia Sfântul Proroc Daniil, Protopopiatul 3 Capitală

Pr. Zosima Banyai – Parohia Sfânta Irina – Voluntari, Protopopiatul Ilfov Nord

Pr. Eduard Toma – Centrul Școlar Regina Elisabeta, protopopiatul 2 Capitală

Întrunirea preoților și diaconilor din Prahova Protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați și a clerului de caritate din județul Prahova va avea loc marți, 6 noiembrie 2012, de la orele 10:00, în Sala Mare a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente