Preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor alături de pelerini

Preoții din cele trei Protopopiate din Capitală ale Arhiepiscopiei Bucureștilor precum și din protopopiatele Ilfov Nord și Ilfov Sud vor fi alături de credincioși pe toată durata pelerinajului de pe Dealul Patriarhiei.

Luni, clericii vor participa la pelerinajul Calea Sfinților, iar, în zilele următoare, vor oferi asistență religioasă, dar și informații utile credincioșilor care stau la rând la sfintele moaște. De repartizarea personalului clerical s-a ocupat Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, după cum a precizat părintele arhimandrit Veniamin Goreanu clerici din Arhiepiscopia Bucureștilor vor participa la procesiunea Calea Sfinților din data de 24 Octombrie. Totodată, în celelalte zile preoții au fost rânduiți, pe Protoierii, să participe la sfintele slujbe care se vor oficia cu prilejul sărbătorii Sfântului Dumitru.

Pentru a evita situațiile neplăcute credincioșii care doresc să dea acatiste și pomelnice sunt îndemnați să le depună numai în locuri special amenajate.

„Îndemnăm pe toți pelerinii și în același timp îi informăm că acatistele lor trebuie lăsate, după ce se vor închina, acolo unde se află sfintele moaște”, a precizat părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente